Söndag (17 april)

I söndags när vi kom tillbaka ifrån vår löprunda på morgonen stod kineserna och gjorde Qigong utanför hotellet. Vi tog en paus i det fina vädret och inspekterade deras rörelser innan vi skulle gå upp till frukosten.

Efter frukost packade vi ned lite prylar för en utflykt till Purple Mountain i det vackra vädret.

Promenaden tog oss förbi gamla kulturella skatter vackra Hortensior och sovande gubbar då klockan pekade på lunchtid.

Vi gick via mysiga stigar/promenad slingor i skogen till sjön Zixia och tittade på de som badade. En liten badsjö där den äldre generationen kineser går och badar. Själva har vi inte testat än. Vattnet ser inte roligt ut.

På vägen tillbaka gick vi intill ett vattendrag och spanade efter fåglar. Vi såg lite småfåglar och några fasaner som flög ur bild och också gamla avtryck från fotstegen på en katt då den klivit i den nygjutna betongen.

Vi tog en paus i paviljongen på toppen av Plum Hill. Såg på när 2 svanar slogs och kineser som var helt i extas när de matade och klappade hjortar de har i ett hägn i parken. Vi tyckte mest synd om hjortarna.

Och för första gången på väldigt väldigt länge tog vi tunnelbanan tillbaka. Syns att många, med oss, undviker tunnelbanan för det var väldigt lite folk på den.

Söndagkvällen fick avslutas med Pizza på La Mia Casa men Krister behövde inte sätta upp håret på mig och inte ta ifrån mig telefonen för att jag skulle äta Pizza. 🙂 Jag lovar.

Trevlig söndag / Nina och Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *