Tomb Sweeping Festival

Än så länge ångrar vi inte att vi flyttat till Fairmont hotell. Utsikten, frukosten, maten och servicen är perfekt. Kanske servicen är lite för mycket när de vill ta tvätten varje dag och även kommer på kvällarna och göra en ”turn down service”, släcka ner och bädda upp sängen.

Från sovrumsfönstret har vi soluppgången och i vardagsrummet/allrummet ser vi solnedgången vad mer kan man önska sig….

lite room service till middagen kanske 🙂

Det har väl aldrig gått någon större nöd på oss förutom att vi aldrig kunnat bjuda hit någon till Kina och att den där jävla coviden och alla dessa tester suger. Under de snart 3 åren vi bott i Kina har 2,5 år av tiden kretsat runt covid.

Idag fyller Christoffer och Pontus 25 år och det hade varit så roligt att ha dem här. De har 2 reserverade resor till Kina som de aldrig kunnat använda det är så sorgligt för det finns mycket att se och uppleva i Kina som vi hade kunnat visa dem.

I Kina firar vi just nu ”Tomb Sweeping Festival” och Krister är ledig. Vi kan inte resa i Kina någonstans pga av Covid just nu men några promenader kan vi göra i vårat nygamla området. Fairmont som vi flyttat till ligger inte långt ifrån Fraser Suites där vi startade vår resa här i Nanjing. Från sovrummet kan vi se hotellet med det spetsiga taket dit vi flyttade den 5 augusti 2019.

En och annan middag på Vancouver Grill på vårt hotell kommer vi nog hinna med också innan hemresan. Maten här är supergod.

Ja och tyvärr blir det nog ett och annat covid test till också. Det suger, det finns de som inte är riktigt ……. , förlåt men det är faktiskt sant, inte kloka. På söndagen, 2 dagar efter vi flyttat till Fairmont, fick vi av personalen höra att vi var tvungna att ta ett test igen. Government kräver att alla som checkar in på hotell ska visa ett negativt test. När vi flyttade hit den 1 april hade vi med oss 4 testresultat från slutet av mars och det finns ingen ny smittad här i Nanjing nu. Vi hade test från 20/3, 22/3, 24/3 och 27/3 som var negativa men det var inte tillräckligt för Fairmont, det fick inte vara äldre än 48 timmar. Det är helt befängt här i Kina just nu. Tillbaka för nytt test och hoppas verkligen att det är det sista jag tar innan jag lämnar detta land.

Var på långpromenad till Wetland Park och trängdes med Kineserna. Kineserna är inte rädda att de kan smitta varandra men däremot att de kan bli smittade av utlänningar. När de möter oss utlänningar kastar de sig över masken. Vakter i parker skriker efter oss att ha masken på fast ingen kines har det i närheten, är inte det märkligt? Vilken utlänning har blivit insläppt i Kina utan åtskilliga tester och flera veckor i karantän först?

Titta, när de tältar, det är ungefär som när vi ligger på stranden som packade sillar en varm sommardag. Utan mask här med, kanske den åkte på när vi gick förbi 🙂

Vi har under ledigheten blivit omhändertagna av Stevens personal och fått lite nya snygga frisyrer. Krister klippte håret medans jag njöt av massage, hårtvätt och lite lockar 🙂 Hårspännen behövdes på oss båda även denna gång.

Vi har inspekterat askhögarna som finns överallt efter kineserna. De eldar papper(pengar) till sina döda släktingar så att de ska ha ett gott liv där de är, och när vi nu är ute på promenader är det shorts som gäller.

Många brandsläckare har de också, när vi var på Blue Frog fick vi se den stora inspektionen av dem. Kanske behövdes nu när alla ska elda papper.

En liten skål för att vi bor på bästa stället i Nanjing just nu.

/Nina och Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *