Vår första helg tillsammans

Efter 3 månader idag kunde vi så äntligen få en promenad tillsammans igen och i ett varmt Nanjing. Den här helgen skulle värmen stiga till ca 25 grader, klädkoden för helgen var shorts.

På lördagen tog vi en promenad utmed floden och utmed Kristers fågelnästen, men några fåglar fick jag inte se de kände väl på sig att en karantängäst var på väg. Vi intog våran lunch på Luga´s en nyöppnad pubrestaurang som har supergod mexikansk mat.

Nachoslunch på Luga´s.

På kvällen åkte vi till Grand James och åt god mat och träffade vänner för en skål om friheten tillsammans. En härlig återträff vilket jag verkligen behövde efter karantän.

På promenaden till Grand James klockan 19:30 var några kineser redan ombytta för läggdax 🙂 Inte vi som inte skulle avsluta kvällen förens klockan 01:00 då vi skulle lämnade Luga´s för andra gången den dagen.

Middag på Grand James

Söndag eftermiddag när vi vaknat till liv efter en sen kväll, åkte vi så till Niushoushan för att titta på blommande plommonträd och Magnoliaträd. På vissa ställen i Nanjing har magnoliorna nästan blommat klart men här var de i knopp.

Plommonträden var också mest i knopp här i Niushoushan där vi för dagen gick och svettades i solen. Skönt var det med shorts och glassen svalkade gott i värmen.

En rolig svart svan fick upp ögonen för oss. Han trodde väl vi eller kinesen på andra sidan vattendraget skulle bjuda på mat. Han gjorde några roliga starter och landningar fram och tillbaka i vattendraget.

En underbar första helg fick vi tillsammans som avslutades på Blue Frog.

/Nina & Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *